Norske laks er giftige

Skrevet af: webmaster - jun• 11•13
Produktion af  burlaks er langt fra bæredygtig. For at producere et kilo burlaks bruges der 2,5-5 kilo af havet vildfisk.

Norske opdrætslaks er både fede og giftige. Læg mærke til de store lyse fedtstriber i laksekødet – de afslører, at der er tale om burlaks / opdrætslaks

Danske butikker bugner af norske burlaks på tilbud. – Men, det værd at tænke sig om, inden man sætter tænderne i laksekødet. Laksen indeholder nemlig miljøgifte, der stammer fra laksens foder. – Så giftig er laksen, at både norske læger og professorer nu råber vagt i gevær og advarer gravide, børn og unge mod at spise laks. De giftige laks, kan nemlig give hjerneskader og sættes i forbindelse med autisme, ADHD, nedsat IQ og nedsat immunforsvar.

Speciallæge Anne-Lise Bjørke Monsen ved klinisk institut på Haukeland Universitetssygehus siger:

– Jeg vil ikke anbefale gravide, børn eller unge at spise opdrættet laks. Det er for usikkert, både hvor mange giftstoffer laksen indeholder, og hvordan disse stoffer påvirker børn, unge og gravide

Bjørke Monsen støttes af sin kollega Bjørn Bolann, der er læge og professor i medicin:

– Hvorfor er producenterne i det hele taget er nødt til at producere laks med toksiner? siger Bjørn Bolann.

At laksen er farlig at spise for gravide, viser undersøgelser foretaget af forskere ved Universitetet i Reading og Universitetet i Southampton i England.

Forskere har også fundet ud af, at indtagelse af norsk opdrætslaks kan give kræft, påvirke forplantningsevnen og øge risikoen for diabetes.

Foruden miljøgifte, pcb og bromerede flammehæmmere indeholder norske opdrætslaks også bly – så meget, at det i 2012 fik Rusland til at stoppe importen af opdrætslaks fra Grieg Seafood.

En stor del af de norske opdrætslaks, der sælges i butikkerne, er desuden syge eller smittede af sygdom. – Sygdomme, der behandles med medicin og antibiotika, der ender i havet, hvor de kan skabe resistente bakterier – til fare for hele verdenshavet.

Du kan læse mere om de giftige laks, og hebredsrisikoen ved at spise opdrætslaks her: http://www.redvildlaksen.dk/?page_id=411

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.