Oplysningsarbejde koster miljøaktivist 425 000 kr.

Skrevet af: webmaster - jul• 23•13

Miljøaktivisten, Don Staniford, der i årevis har kæmpet for den atlantiske vildlaks og mod den norske opdrætsindustris skadelige konsekvenser, har tabt  en apelretssag  rejst mod ham af Mainstream Canada – et datterselskab af det norske, statsejede opdrætsselskab Cermaq.

Mainstream Canada brød sig ikke om, at Don Staniford i 2011, i en kampagne mod opdrætsindustrien, havde fremstillet en række billeder af cigaretpakker med tekster som for eksempel – Lakseopdræt dræber, Lakseopdræt er gift og Lakseopdræt skader dit helbred alvorligt.

Dommer David Tysoe fra BC Supreme Court of Appeal, fandt påstandene var udokumenterede og beskrev Don Stanifords udtalelser som æreskrænkende, ekstremt, provokerende, sensationsprægede, ekstravagante og voldelige.

På det grundlag blev Don Staniford dømt til at betale 425 000 kr. i erstatning for de æreskrænkende udtalelser og skadevirkningerne af dem.

Selv siger Don Staniford efter retssagen: – Jeg vil anke og kæmpe mod det norske multinationale selskab hele vejen til højesteret i Canada. Sandheden vinder altid til sidst.

Siden retssagen mod Don Staniford begyndte, er modstanden mod opdrætsindustrien blevet meget massiv. Og førende forskere verden over advarer nu om, at opdrætslaksen indeholder gift, der kan skade unge kvinder, gravide og små børn.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.